Rittenregistratie

Nauwkeurig, betrouwbaar en gemakkelijk ritten registreren met BusinessTrack

De registratie van kilometers volgens de eisen van de Belastingdienst is precisiewerk. Je krijgt voor de Belastingdienst bijtelling te maken met allerlei regels. Om een eventuele naheffing te voorkomen is het goed registreren van kilometers van uiterst belang. Wat moet wel/niet, wat mag wel/niet, waar moet een systeem aan voldoen, hoe zit het met privacy, etc.?
 
Wij informeren je graag verder over de maatwerk oplossingen die wij bieden. Lees hieronder meer over ritten registratie met een geautomatiseerd systeem. Vanaf 3 voertuigen is het al mogelijk BusinessTrack een maand gratis te proberen. U kunt dan zelf ervaren hoe gemakkelijk dit systeem is.

 
1 maand gratis proberenVerder lezen

Over BusinessTrack

Op ieder moment van de dag geven wij u een duidelijk en overzichtelijk beeld van alle werkzaamheden buiten de deur. Waar bevinden uw wagens zich, waar zijn ze op weg naar toe, hoe laat zullen ze arriveren, een compleet en helder overzicht dus.

U profiteert van de volgende voordelen:

Persoonlijk contact

Advies & installatie op locatie

Direct opzegbaar

Flexibele pakketten

rittenregistratie

Huidige situatie voor het registratie kilometers

In het kort komt de rittenregistratie op het volgende neer als u gebruik maakt van een auto van de zaak:

  1. U rijdt meer dan 500 kilometer per jaar privé? Dan betaalt u aan de Belastingdienst bijtelling over de nieuwwaarde van de wagen. Dit moet door de werkgever ingehouden worden op het loon van de werknemer.
  2. U rijdt niet (minder dan 500 kilometer per jaar) privé? Dan betaalt u geen bijtelling aan de Belastingdienst. De fiscus eist hiervoor wel een sluitende registratie van alle gereden ritten,zie ook de site van de Belastingdienst zelf.

Wat zijn precies de fiscale regels voor de registratie van uw fiscale kilometers, ook wel genoemd de rittenregistratie? Het registreren van de (fiscale) kilometers kunt u op verschillende manieren verzorgen, u kunt handmatig alles bijhouden of kiezen voor een geautomatiseerd systeem. In alle gevallen geldt dat mocht de registratie niet op orde zijn, u dan een naheffing riskeert die regelmatig in de duizenden euro’s loopt. Ook moet u kunnen aantonen dat de gereden rit een zakelijk karakter had, middels bijvoorbeeld kantooragenda’s, orderbriefjes, etc..

Een geautomatiseerd systeem moet aan een aantal eisen voldoen, deze zijn vastgelegd in het normenkader, zodat het voor iedereen duidelijk is. Deze systemen hebben verschillende namen in de markt, maar allen kunnen omschreven worden als RRS (RittenRegistratie Systemen).

Meer informatie aanvragen

Waaruit bestaat het systeem voor registratie van de kilometers

  • Een (Black) Box geïnstalleerd in het voertuig
  • Deze wordt onzichtbaar weggewerkt, zodat het van buiten niet bekend is dat er een systeem aanwezig is en dat deze niet uitgeschakeld kan worden
  • Optioneel kan een privé/zakelijk schakelaar geïnstalleerd worden om in de wagen al aan te geven of de rit privé was. Indien aan de schakelaar ook een privacy functie wordt meegegeven, zijn de locaties tijdens de privé rit niet zichtbaar, maar worden de privé kilometers wel doorgeteld

Hoe werkt het systeem voor registratie kilometers?

  • De box stuurt alle gereden routes via GPRS door naar onze servers
  • De rapportage is zowel online op te halen (overal ter wereld met internet) als ook te ontvangen middels een e-mail
  • De rapportage is opgebouwd volgens de eisen van de Belastingdienst

Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte en belastingdienst bijtelling.

Het is mogelijk om ons systeem voor registratie kilometers te upgraden naar een compleet Track and Trace systeem voor uw wagen inclusief live volgen, werkdag rapportages, routes op de kaart, snelheidsgrafiek, temperatuursensoren, CAN-informatie, barcode scanning, navigatie/communicatie, etc..

Maak vrijblijvend kennis met BusinessTrack en probeer ons ritregistratiesysteem 1 maand gratis.

1 maand gratis proberen

Onze keurmerken

Navigatie

Oplossingen

Contactgegevens

Meld u aan voor onze nieuwsbrief