BusinessTrack Opties

Algemeen

In de basis is ons GPS-systeem al zeer uitgebreid met diverse rapportages, notificaties en analyses.

Dit alles op basis van de unit zelf welke middels GPS de positie bepaalt, de data vervolgens via de simkaart verstuurd en daarna online inzichtelijk maakt. Maar in een aantal gevallen is er meer gewenst en is er uitbreiding met verschillende opties mogelijk.

Rijstijlanalyse

Op basis van het rijgedrag (optrekken, remmen, bochten) is het mogelijk om een analyse te maken van het rijgedrag, welke vertaald kan worden naar een Bestuurdersscore.

Naast het rijgedrag, is het ook mogelijk om inzicht te krijgen in de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik.

I/O - poorten

Feitelijk is alles wat in een auto “aan en uit” gezet kan worden te meten en/of aan te sturen. Iets meten is een Input en iets aansturen, is een Output. De meest gebruikte zijn:

Input: melding deur/laadklep open/dicht, gebruik van een PTO-schakeling.

Output: aansturen startblokkering.

Schakelaar

Een andere vorm van een input, is een schakelaar, welke wij kunnen koppelen aan de unit in de wagen.

Hiermee kan de berijder aangeven of een rit privé of zakelijk is of zelfs de privacymodus inschakelen.

Persoonsidentificatie

Dit is eigenlijk niets anders dan een manier om te registreren wie, wanneer in welke wagen heeft gereden.

Rapportages / Notificaties


Rapportages

Standaard zijn er ruim 25 rapporten te maken

Een paar van de meest gebruikte zijn; ritten, stops, routes, snelheden, maar ook een werkdag, I/O-poorten of kilometerstanden rapportage behoort tot de mogelijkheden.

Indien een rapport niet standaard bestaat, is er altijd de mogelijkheid om een maatwerkrapportage te maken, welke helemaal aan uw wensen voldoet.

Notificaties

Een notificatie is een melding bij een bepaalde gebeurtenis. Deze kan worden verstuurd middels email, sms, melding op het scherm, of uiteraard via de API in uw eigen systeem.

Een paar van de meest gebruikte voorbeelden zijn; Geo-fence (gebruik binnen/buiten bepaalde tijden/locaties), een poort die hoog of laag gaat of een sensor die onder of boven een bepaalde waarde gaat.

Daarnaast zijn er verschillende meldingen in het geval een unit geen (juiste) data doorstuurt, zoals helemaal geen verbinding, geen stroom, geen gps of het vermoeden van misbruik.


API

Een API (voluit: application programming interface) is een basis waarop computerprogramma's met elkaar kunnen communiceren.

Met andere woorden, als u de informatie uit BusinessTrack in uw eigen software wenst te gebruiken, is het mogelijk om de data daarmee te koppelen.

Overig

Naast alle bovengenoemde opties, zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Bijvoorbeeld het koppelen met een digitale tachograaf, de CANbus van een voertuig of zelfs het koppelen van een scherm voor het sturen van berichten/taken of werkbonnen.

Neem gerust contact op om uw eisen en wensen persoonlijk te bespreken.

Trees
KPN logo
Escrow Alliance2